Login
Register
Home

Училище – мъчилище или сбъдната мечта

След 15-ти септември много родители си задават куп въпроси. Сред тях са избора на училищно обзавеждане и училищно оборудване.... това как да помогнем на първокласника да направи по-плавен прехода си от детската градина към първи клас. И много други.

Първият учебен звънец, навярно вълнува много повече родителя, отколкото самото дете. Малчуганът осъзнава, какво предстои едва, когато започне сериозни занимания в часовете. До тогава всичко „което лети се и яде“. Безметежната и весела градина няма нищо общо със строгия ред в училище, а как самите ние да сме от помощ за адаптацията на детето, научете сега: Всичко за учебния процес ще откриете на сайта: https://mega-m.org/bg.

  1. Всяко дете е различно – според италиански психолози има деца, които лесно се адаптират към новата среда и не им е нужна чужда помощ. Има обаче и деца, които се нуждаят от внимание и грижа от страна на родителите. Хубаво е да му ги осигурите, наред с удобствата от нови училищни мебели и оборудване. Помнете, обстановката е от голямо значение.

По този начин вашето дете от самото начало на първи клас ще научи, че училището не е вражеска територия.

  1. Кажете заедно „не“ на страха – задачата на всеки учител е да говори на детето за нещо хубаво в предстоящата новост на детето. Новост могат да са както Училищни мебели, в детската стая, така и старта в новото училище. Ако детето тръгне на новото място с неяснота или посеян страх, то винаги ще е стеснително, уплашено и няма да може да разгърне пълният си потенциал от възможности.
  2. Научете го на уважение към учителя – още в самото начало детето трябва да е на ясно, че учителя е човекът, който най-силно трябва да уважава и да слуша. Това няма да стане за ден и за два, ако не го подготвяте с месеци по-рано. Ако детето не приема преподавателя си с авторитет, то и учението ще върви доста по-трудно.
  3. Какво за детската стая – именно старта в новото социално обкръжение и общество е повод за промяна в дома и конкретно в помещението на детето. Преди да започне училище, направете за него поредния подарък. Подарете му напълно обновена детска стая, в която повечето неща навяват за подходяща учебна среда. Помислете за училищно обзавеждане, училищни мебели и училищно оборудване..... Освежете помещението, стените, ако се налага сменете, дори пода или тавана. Купете бюро за първокласника си и подходящ стол. Всяка една новост в стаята му нека го навежда към приятни емоции и да го кара да мечтае за първия учебен ден. Дори вече да е стартирала учебната година, винаги го радвайте с нови помагала и пособия за училище.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.