Login
Register
Home

Черен скрап и цветни метали

Скрапът, подобно на други отпадъци, има тенденция да се натрупва. Особено остър проблем с обезвреждането на такива отпадъци, след приключване на ремонти, строителство, както и периодични проверки на съдържанието на гаражи и сервизни помещения. Така, често се стига до нуждата от почистване на мазета и тавани с фирма smetishte.com.

Те се сблъскват с необходимостта от предаване на метални отпадъци и производствени предприятия, но в такива организации тази процедура обикновено се поставя в действие от първите дни на работа.

Колкото и странно да звучи, не всеки скрап може да бъде предаден и да получите пари за него. Точките за събиране на скрап от черни и цветни метали налагат изисквания за качеството и състава на материалите, както и оценки за експлозивни опасности, вероятността от пожар и дори провеждат радиологичен мониторинг. Тези изисквания се основават на настоящите ГОСТ и правителствените разпоредби, които всички пунктове за получаване на скрап се задължават да спазват.

Черен метален скрап

Най-често срещаните видове черни метали са въглеродни и легирани стомани, чугун и др. По този начин повърхността на скрапа може да бъде покрита с тънък слой ръжда, но самите ръждясали участъци не се приемат. Ако въпреки това се съгласите да приемете такъв метал, поради голям процент блокиране цената му ще бъде значително по-ниска от заявената.

Друга категория скрап е трудно приета. Тя включва различни части от различни конфигурации, размери и форми. Това изискване се дължи на спазването на правилата за безопасност, тъй като несортираният метал може да причини наранявания на служителите на мястото за събиране на скрап. Освен това, често в такива случаи, металът се оценява от по-ниската категория в състава.

Препоръчва се смесеният скрап от черни и цветни метали да бъде преработен, преди изпращането, му на депо.

Неохотното поемане на метални изделия включва автомобилни части, сейфове, кабели, отпадъци и други неща, които могат да бъдат обект на повишено внимание към правоприлагането.

Използвайте като място за съхранение smetishte.com.

Какво е цветни метали е трудно да се премине

Преди да отидете на приемане, трябва да разберете какъв вид скрап не се приема. Така че не са сортирани, силно замърсени и непластични или неполирани пластмаси.

Категоризацията се извършва по критерия за чистота. По-специално, специфични сплави като дюралуминий, месинг, бронз и други подобни не се приемат с чисти метали. Ако инспекторът въпреки това се съгласи да приеме смесена партида от цветни отпадъци, плащането обикновено се извършва на цената на най-евтиния от наличните метали.

Трудно е да се прехвърлят цветни метали в рециклируеми материали със следи от масла, запалими течности, затворени контейнери с остатъци от сняг, лед и вода.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.