Login
Register
Home

Как да транспортирате хладилника

Транспортирането на хладилник е задача, която изисква специален подход. Въпреки впечатляващите размери и тегло, хладилните агрегати са доста крехки устройства.

За да се избегнат повреди при носене, зареждане и минимизиране на рисковете, свързани с движението, трябва да спазвате определени правила. Подготовката на хладилника е важна стъпка, включително размразяване и опаковане. Рафтовете, контейнерите и другите изделия се изваждат и опаковат отделно.

Може да направите и с помощта на специалисти. Трябва да са осигурени и достатъчно опаковъчни материали.

За транспортиране на хладилник с товарачи е най-удобният вариант, тъй като професионалният персонал притежава необходимите знания и опит в областта на транспортирането на стоки.

За да поръчате професионален транспорт на мебели и домакински уреди, може да потърсите директно на Хамали за почистване на мазета и тавани в София.

Възможно ли е да носите хладилник сами

Транспортирането в хоризонтално положение е нежелателно, но в определени ситуации не е необходимо да се избира. Има няколко прости правила, спазването на които ще помогне за транспортиране на хладилника в легнало положение, без да се повреди оборудването:

Някои производители позволяват транспортирането на хладилни агрегати отстрани, информация за това винаги е посочена на кутията и в инструкциите. Ако нито едното, нито другото, тогава основното правило е да не поставяте вратата на хладилника надолу или в страни. Дори да е така, тя трябва да е привързана с въже или колани.

Тръбата на хладилния агент, излизаща от компресора, трябва да бъде насочена нагоре, така че маслото да постъпва в обратната част на веригата. Това ще предотврати запушване на капилярната тръба и ще повреди устройството. Ако има няколко тръби, е необходимо да се определи кой от тях излизат - по време на работата на хладилника и се загряват.

В автомобила, уредът трябва да бъде сигурно фиксиран, за да се ограничи движение при завиване и спиране.

За всякакви тежки товари, изхвърляне до сметище и почистване на мазета и тавани София, търсете Хамал.Бг.

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.