Login
Register
Home

Как да отглеждаме мащерка в саксия

Провансалската подправка придава на храните - месни, зеленчукови и рибни ястия пикантен, горчив аромат и вкус. Ползите от мащерката са известни още от времето на Хипократ. И до ден днешен, билката мащерка се счита за едно от най-лечебните растения за човешкото тяло.

Мащерката може да се храни с биохумус веднъж месечно, ако почвата е лоша. Не забравяйте да плевите и леко да разхлабите насажденията си.

Чувствайте се свободни да отрежете и клоните на мащерката веднага щом цъфти. Опитайте се, да не режете много наведнъж, за да не навредите на растението. След една година храстът ще даде нови коренови издънки, които трябва внимателно да се отделят заедно с част от кореновата система и да се засаждат в индивидуална саксия.

Както може да видите, отглеждането на мащерка от семена у дома е осъществима задача. Въпреки това, през зимата, опитайте се да дадете на растението необходимото количество светлина, влажност на почвата и въздуха. Ако го направите правилно, тогава година след година може да се насладите на невероятната миризма на подправки!

Източник: www.bratstvoto.com.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.