Login
Register
Home

Как да почистите емайлирани съдове

Мръсно покритие, върху емайлирани съдове, капки и жълти петна невинаги показва безразличието на домакинята към нейното кухненско оборудване. Причината за това, може да е честото готвене в определен тиган, състоянието на водата и дори някои храни.

Почистването без химикали , разбира се, е по-безобидно за здравето. Въпреки това, рядко дава добър резултат в борбата, срещу плака, върху емайла. Така специалните инструменти обикновено са доста скъпи. Решихме да проведем експеримент и да разберем как лесно и икономично да почистваме емайлирани съдове.

Един от най-ефективните и в същото време най-евтиният начин да възстановите блясъка и белотата на любимата си емайлирана тенджера е persil. Този кислороден белина действа най-добре, когато завари. За целта, достатъчни са няколко капки от препарата и вода на котлона, докато закипи.

Поставете кърпи в тигана веднага щом течността в него заври. Persol ще ви помогне да премахнете мазните петна, ще направи цветовете по-ярки. Не се притеснявайте, такъв препарат не влияе над емайла на съда.

Сварете течността с кърпата в тиган за около 5 мин. Внимателно следете процеса, така че пяната да не прелива по краищата. След това изсипете водата и изтрийте всички останали замърсявания и мазнини с гъба.

Как да почистите саксия

Може да се справите, дори без помощта на химия. Ако обаче имате проблеми, може да излеете няколко капки препарат за миене на съдове.

Това е само един от многото начини за ефективно почистване на емайлирани съдове, но препоръчваме да го използвате. Ще отделите минимум време, усилия и дори пари за такава процедура!

Източник: Божил Божилов.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.