Всичко за принтера

Научете повече за принтерите с bgprinter.eu

Fashion Colors - Мъжки Зимни Якета

Топ препоръки на специалистите

Знаете ли, че водата, която пием има различен състав, свойства и някои дори лековита сила. Това каква вода избираме и как я приемаме е от съществено значение за целите, с които го правим. Кои са важните особености на различните води и как да ги приемаме, за да се чувстваме във форма всеки ден, потърсихме мнението на специалистите:

Важно е на ден да се приемат между 1,5 и 2 л. вода. Тази дажба не бива да се приема еднократно, а трябва да е разпределена на сравнително равни порции през целия ден. Ако ежедневната доза бъде завишена изведнъж може да доведе до проблеми с бъбреците и обратно на очаквания лековит ефект, който гарантират някои видове минерална вода, да се окаже неподходяща за организма.

Препоръчително е да се изгради навик в приема на вода. Така с времето, организмът сам привиква, а жаждата може дами да познаете. Такава започва с изсъхване на устни, след това пресъхване на гърлото и дори покачване на телесната температура. Не оставяйте организма да се дехидратира, защото това води до по-сериозни последици. Според специалистите, липсата на вода в организма може да е признак и на някои заболявания (диабет). Ако имате съмнение и колкото и големи количества вода да приемате дневно, устата ви съхне, то консултирайте се със специалист.

За да създадете по-лесно и бързо навика да приемате отредената за деня дневна дажба вода, научете се да държите по една бутилка от 1,5 л. на работното място. Една такава оставете около леглото и една от 0,5 л. носете с вас докато се придвижвате (на работа и обратно). Изпивайте на всеки един час по една чаена чаша вода.

Когато излизате на заведение поръчвайте по една бутилка вода. Добре е да изисквате тя да бъде трапезна или изворна, за да не прекалявате с минерализацията, ако и през останалото време пиете минерална вода.

Научете се да бъдете експерти сами на себе си и не само да изградите навика да пиете редовно вода, но и да редувате правилно различните води. Така познавайки и придържайки се към нуждите на организма и той ще ви отвърне със здраве. Бъдете винаги свежи и тонизирани, независимо от сезона.