Login
Register
Home

Как да почистите барабан на лазерен принтер

Необходимостта от почистване на барабана може да възникне, когато един лист за отпечатване на черни точки се появява в сиво или черно райе. И понякога, в такива случаи е достатъчно почистване на барабана с лазерен принтер, за да се отървете от тези дефекти.

Барабанът е основната работна част на касетата, така че проблеми с качеството може да имате веднага, след като се появяват при отпечатване.

Почистването може да изисква попълване на патрона, особено ако сте направили тази процедура.

Тонерът понякога е несъвместим с барабан, особено ако са от различни производители. Ето защо, за високо качество на печата се препоръчва използването на тонер и барабан на една и съща марка. В този случай, патронът трябва да се презарежда и старателно почиства от натрупан прах.

В лазерни принтери, тази процедура трябва да се извършва ръчно, поради естеството на лазерен печат.

Цялата процедура включва серия от прости, на пръв поглед, операции:

Изключите принтера в мрежата.

Отворете предния капак с помощта на специален бутон.

Извадете касетата, освободете предварително ключалката от лявата страна.

Затворете защитата и ще видите, зелен или син барабан. Внимателно обърнете, опитвайки се да не се докосвате пръстите фоточувствителната повърхност. В противен случай, вашите разпечатки за дълго време, ще бъдат видими на листовете.

Внимателно избършете ако някъде има останали следи. Трябва първо да избършете с влажна кърпа, след това да подсушите.

Върнете патрона в принтера и го натиснете, докато щракне.

С риск да не се получи триене на фоточувствителния слой светлина, се опитайте да не извършвате почистването на операция в ярка светлина.

Правилото за почистване  е да не използвате почистващи препарати с алкохол, амоняк или разтворител. В противен случай, съществува по-голяма опасност от увреждане на повърхността, и в този случай е необходимо да се замени барабана.

Най-добре е да носите специален комплект за почистване. Пречистването на барабана се извършва бързо и точно, за да се поддържа високо печат за осигуряване на качеството.

Вижте още за други видове почистване:

Почистване на мазета и тавани: http://hamalski.com/pochistvane-na-mazeta-i-tavani-s-bratan-hamalski/;

Почистване след смърт: http://obshtini.com/sled-smurt-sofia/;

Почистване на дворове: http://xn--80adblldd9aggijdu.com/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.