Всичко за принтера

Научете повече за принтерите с bgprinter.eu

Fashion Colors - Мъжки Зимни Якета

Какъв принтер да избера

Често и много от нас са изправени пред дилемата: „Какъв принтер да избера?“, когато обзавеждат новия офис с техника, или подменят вече остарялата такава, или чисто и просто желаят да изберат по-нов и модерен принтер.

И въпреки огромното желание да имаме най-добрия принтер, за сравнително ниски цени и максимално евтини консумативи, а отгоре на всичкото да ни служи вярно години наред и да е най-добрият, задачата се оказва не лека. Е, ясно, е, че идеални и вечни неща няма, а тази тема е създадена, за да може максимално обрано и полезно да помогне на всеки тръгнал да търси принтер.

Нека като начало си обясним, защо има толкова богат избор на пазара за принтери. Отговорът се крие в многообразните възможности, които могат да предложат съвременните принтери и най-вече да направят разлика за и против качествата им, техните предимства и недостатъци. Ето и някои от тях:

Според нуждата се определя и наличието и избора на принтер. Така, например ако месечно се налага да разпечатвате хиляди страници в черно, то избора на един вид принтер ще е ясен, ако обае преснемате до 100 страници на месец, а понякога желаете и снимки да принтирате, то определено ви е нужен друг принтер.

Главно принтерите се делят на лазерни и мастиленоструини. Приликите и разликите в двата вида принтери се свеждат до това, че лазерният принтер е значително по-скъп при покупка, но консумативите му са доста по-евтини. За разлика от масленоструиния принтер, където консумативите са невероятно скъпи, а техниката не струва много.

В сравнителната характеристика на масленоструиния принтер спрямо лазерния е и бързината на работа. Първият дори с по-евтини консумативи работи значително по-бавно от лазерния.

От гледна позиция на качеството по време на съхнене на мастилото върху хартията, лазерния принтер работи с допълнително изпичаща система, за разлика от мастиленоструиният, който залага на обичайно съхнене в естествена среда.

Следвайки някои основни правила, може да се задълбочим и по-конкретно в характеристиките, за да направим верния избор.

Още в тази категория: Нуждите на един принтер »