Login
Register
Home

Как се проверява маслото в принтера

Все по-големите нововъведения в технологиите днес направиха до голяма степен живота ни по-лесен. И въпреки това при появата на нова технология е нужно известно време и аклиматизация към всяко отделно устройство. Дори погледнато реално обичайният маслен принтер се нуждае от една чисто и просто подмяна на маслото, но когато устройството е съвсем ново и модернизирано подходът по време на подмяната трябва да е внимателен, точен и прецизен. Ето, защо решихме да споменем накратко как става проверката и подмяната на масло при офис принтер.

Всеки принтер притежава поредица от копчета или дисплей, на които с надписи и светлини са отразени различните опции и команди, които се задават. Така в предната част на принтера е заложено копчето Menu (Меню). При някои от новите модели има стрелки, с които се обозначава и коригира всяка желана функция за задаване. Извършва се маркирането, след, което и се избира бутона Select (Избор), който отразява нивата на мастило.

За смяна на касета на принтер се спазват задължително инструкциите в указанието или се следват тези от екрана на самият принтер.

За сваляне на касета на принтер се проверява предварително дали той е включен в контакта. Следва повдигане на капака и носачът на печатаща касета се премества и стопира в положение за зареждане. После идва ред на натискане на касетата и повдигане на капака. Старата касета се подменя с нова и старата се прибира в кутията на нивата, за да се изолира херметически.

За поставяне на печатащи касети и в случай че се инсталира нова касета, трябва да се свали лепенката и тази с прозрачната лента от гърба и долната част. Тук трябва да се отдели и специално внимание върху долната час от медните контакти отзад или дъното на касетата, където има метални дюзи. За целта се натискат надолу лостовете на касетите и се повдигат капаците. Касетите се редят в принтера, както следва фото касетата в левия носач, а цветната касета в десния носач.

Затварянето на капака става едва, когато се чуе щракване, а при самото принтиране капакът за принтери трябва да е затворен след поставянето на хартията.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.