Login
Register
Home

Какво още трябва да знаем за принтера

В избора на принтер и за безпроблемната му и качествена работа е нужно да сме запознати с някои от детайлите по него, принципа му на работа, както и характеристиките. Ето и някои от по-важните моменти за всеки един принтер:

В избора на качествен принтер, насоката винаги пада към по-съвременните модели или наречените лазерни принтери. Те трябва да са с висока резолюция, която да позволява безупречно качество на снимки, графики, таблици. Тук внимание се отделя за броя точки на инч, а колкото техният брой е по-голям, толкова по-високо ще е качеството.

Не по-малко важна е ролята на оперативната памет на принтера. Тя определя качеството на изображението искоростта на печат. Важна е оперативната памет в принтера и поради това, че колкото по-голям е нейният обем, толкова по-висока е резолюцията и скоростта на печат. Така например, ако желаният за принтиране файл е с висока резолюция, а паметта на операционната система не е достатъчен, то и качеството се свежда до нива възможни за реализация. Възможни са разбира се и ъпгрейди на оперативна памет, но трябва да се вземе в предвид и, натовареността и нуждата от такъв за даденият офис.

В избора на принтер идва ред и на капацитета му за съвместимост. Тук се отнасят, както входящ капацитет, така и изходящият капацитет на броя листи, При лазерни принтери той наброява от 150 и до 500 листа. Тук дори неопитните офис служители биха могли да се справят успешно.

На трето място, но не и по значимост ще поставим мултифункционалността. Работата във всеки един офис не се свежда само и единствено до разпечатване на хартия, а и до работа с всякакви документи. Ето, защо важна е ролята на мултифункционалните устройства, които съвместяват по няколко функции, от устройствата принтер, скенер и копир. Така за скенер и копира характеристиките са еднакви и включват скорост и качество пресъздадени, чрез резолюцията.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.